Dengue over hele verden

Hvor bør du være oppmerksom på denguefeber?

Denguefeber er vanlig på mange populære reisemål. Skal du reise til land med tropisk eller subtropisk klima? Da bør du være spesielt oppmerksom på risikoen for denguefeber. Risikoen for denguefeber varierer fra land til land og avhenger av årstiden. På kartet kan du se hvor i verden du kan risikere å få denguefeber. Denguefeber finnes i Asia, Afrika, Sør-Amerika, Nord-Amerika og Oseania. I enkelte deler av Europa kan du også være i faresonen for å få denguefeber.

Her er eksempler på noen av landene hvor dengueviruset forekommer. Før du reiser, bør du undersøke risikoen for smitte på ditt aktuelle reisemål.

map

Figuren er tilpasset av Takeda fra: Leta S, et al. Int J Infect Dis. 2018; 67: 25-35.

Eksempler på reisemål der det kan være risiko for å få denguefeber 2

Asia: Thailand, Vietnam, Malaysia, Indonesia, Sri Lanka, Filippinene, Kambodsja, India, Japan.

Sør-Amerika: Brasil, Argentina, Peru, Colombia, Venezuela.

Nord-Amerika: Mexico, Costa Rica, Cuba.

Afrika: Kenya, Uganda, Tanzania, Seychellene, Madagaskar.

Oseania: Australia

Europa: De siste årene er det rapportert om tilfeller av denguefeber i Spania og Portugal, blant annet på populære turistmål som Ibiza.

Sjekk alltid risikoen for denguefeber på det aktuelle reisemålet før du reiser. Du kan få mer informasjon hos CDC og WHO, og du finner lenker til disse nederst på denne siden.

Denguefeber er den myggbårne sykdommen som sprer seg raskest i verden. Risikoen for å bli smittet med denguefeber øker derfor stadig.3

Referanser